صفحات

۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۴, جمعه

نمایشگاه فناوریهای شانگهای 2010 و هنرمندی مهندسان معماری و سازه

حدود یکی دو ماه قبل بود که نمایشگاه فناوری شانگهای اکسپو 2010 (Expo 2010 Shanghai China) برگزار شد. این نمایشگاه بزرگترین نمایشگاه فناوری در جهان است و هر کشور در غرفه خودش برترین دستاوردهایش را در به آن نمایش میگذارد. 
اما چیزی که از لابلای عکسهای منشتر شده در این یکی دو ماهه در مورد این نمایشگاه بسیاری به چشم می آید نقش عمده مهندسان معماری و سازه در خلق غرفه های عجیب و زیباست که بی شک به زیباییهای این نمایشگاه دو چندان افزوده است. ساخت این غرفه ها بعضاً یکی دو سال قبل شروع شده است، و هر کشوری سعی کرده است در طراحی غرفه اش ، نمادی از ملت خویش را  قرار دهد. 
این نمایشگاه از دیدگاه سازه ای و معماری واقعاً دیدنی است چرا که انواع و اقسام سازه ها (فضاکار، غشایی ، بتنی، فولادی) با اشکال مختلف هندسی در آن دیده میشود.
غرفه ایران که در همسایگی کره  شمالی ایجاد شده بود بیشتر تاکید بر معماری اسلامی دارد. به جای اطاله کلام بهتر است خودتون قسمتهایی از شاهکارهای معماری و سازه ای این نمایشگاه بسیار زیبا را ببینید. 
توجه: برای دیدن اندازه واقعی عکسها و نیز مرجع عکسها بر روی عکس کلیک کنید.

1- غرفه انگلیس: ارتفاع این غرفه عجیب 20 متر است که با 60000 میله باریک که با وزش باد به ارتعاش در می آیند پوشانده شده است. 



۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۳, پنجشنبه

آموزش Formian (قسمت اول)


* نکات عمومی
1- در انتهای هر دستور باید علامت ; گذاشته شود.
2- محیط برنامه به حروف کوچک و بزرگ حساس نیست بنابراین X با x یکی است و نمیشود به عنوان دو متغیر جداگانه در نظر گرفت.
3- حداکثر تعداد کاراکترهایی که برای هر متغیر میتوان در نظر گرفت 8 کاراکتر است.
4- برای ترسیم هر متغیر از دستور DRAW X استفاده میشود. که X بیانگر متغیر مورد نظر است.
5- برای پاک کردن صفحه نمایش از دستور CLEAR استفاده میشود. 
6- دستورات تا زمانیکه بر روی آیکون E کلیک نکنید اجرا نمیشود.

** ترسیم خطوط
در فرمین به صورت خیلی ساده، مختصات ابتدایی و انتهایی یک خط را به صورت [x1,y1,z1;x2,y2,z2] داخل یک براکت مینویسیم. همانطور که مشاهده میشود نقطه انتهایی و ابتدایی با علامت ; از هم جدا میشوند.
برای ترسیم در حالت دوبعدی کافیست که دستور فوق را به صورت دو مولفه ای اجرا کنید. شکل زیر را ببینید.


۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۲, چهارشنبه

آموزش نرم افزار مدلسازی هندسی سازه های فضاکار Formian (آشنایی)

یکی از جذاب ترین و در عین حال پیچیده ترین سازه ها، سازه های فضاکار میباشد. شاید  یکی از پیچیدگیهای این سازه ها کثرت تعداد اعضا و شکل هندسی آنها باشد که در عین حال منجر به خلق سازه ای زیبا می گردد. 
در بحث پیچیدگی هندسی این سازه ها، امروزه با توسعه نرم افزارهای کامپیوتری این مشکل تا حد خیلی زیادی مرتفع گردیده است. شاید معروفترین نرم افزار در زمینه ایجاد مدلهای سازه های فضاکار نرم افزاری است که توسط تیم تحقیقاتی سازه های فضاکار داشنگاه surrey انگلستان به سرپرستی"پروفسور نوشین" نوشته شده باشد. این نرم افزار کم حجم که Formian نام دارد مبتنی بر جبر فورمکسی است و در ایجاد مدلهای پیچیده تواناییهای زیادی دارد. قطعاً بزرگترین عیب این نرم افزار، بروز نبودن واسط گرافیکی (تقریباً محیط کاریش مثل نرم افزارهای نسل اول و قدیمی است) و نداشتن help میباشد. (البته امروزه نرم افزارهای ترسیمی مثل اتوکد به راحتی قادر به ایجاد بسیاری از سازه های معمول فضاکار میباشند)
در پست های بعدی سعی میکنم نکات مهم این نرم افزار و مثالهایی که با آن مدل شده را قرار دهم. این را نیز بگویم به نظرم بر خلاف بقیه برنامه ها، که برنامه نویس سعی میکند برنامه اش را در کوتاهترین و بهینه ترین سطور ممکن بنویسد برای مدل کردن سازه های فضاکار با Formian حتماً لازم نیست که برنامه تان را خیلی حرفه ای بنویسید مهم اینست که نیاز خود را برطرف کنید و از چیزی که مینویسید سردربیاورید!.