یکی از جذاب ترین و در عین حال پیچیده ترین سازه ها، سازه های فضاکار میباشد. شاید یکی از پیچیدگیهای این سازه ها کثرت تعداد اعضا و شکل هندسی آنها باشد که در عین حال منجر به خلق سازه ای زیبا می گردد.
در بحث پیچیدگی هندسی این سازه ها، امروزه با توسعه نرم افزارهای کامپیوتری این مشکل تا حد خیلی زیادی مرتفع گردیده است. شاید معروفترین نرم افزار در زمینه ایجاد مدلهای سازه های فضاکار نرم افزاری است که توسط تیم تحقیقاتی سازه های فضاکار داشنگاه surrey انگلستان به سرپرستی"پروفسور نوشین" نوشته شده باشد. این نرم افزار کم حجم که Formian نام دارد مبتنی بر جبر فورمکسی است و در ایجاد مدلهای پیچیده تواناییهای زیادی دارد. قطعاً بزرگترین عیب این نرم افزار، بروز نبودن واسط گرافیکی (تقریباً محیط کاریش مثل نرم افزارهای نسل اول و قدیمی است) و نداشتن help میباشد. (البته امروزه نرم افزارهای ترسیمی مثل اتوکد به راحتی قادر به ایجاد بسیاری از سازه های معمول فضاکار میباشند)
در پست های بعدی سعی میکنم نکات مهم این نرم افزار و مثالهایی که با آن مدل شده را قرار دهم. این را نیز بگویم به نظرم بر خلاف بقیه برنامه ها، که برنامه نویس سعی میکند برنامه اش را در کوتاهترین و بهینه ترین سطور ممکن بنویسد برای مدل کردن سازه های فضاکار با Formian حتماً لازم نیست که برنامه تان را خیلی حرفه ای بنویسید مهم اینست که نیاز خود را برطرف کنید و از چیزی که مینویسید سردربیاورید!.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر