صفحات

۱۳۸۹ دی ۲۵, شنبه

تحلیل یک صفحه ی خمشی به روش اجزای محدود با استفاده از برنامه نویسی MATLAB

اجزای محدود یکی از مهمترین روش تحلیل سازه ها میباشد. بی شک یکی از خصوصیاتی که این روش را به عنوان رایجترین روش تحلیل سازه ها در دنیا (علیرغم تقریبی بودن آن) مطرح کرده است قابلیت برنامه پذیر بودن این روش است یعنی چون از روندی منظم (اگرچه طولانی) استفاده میکند به راحتی آنرا در قالب برنامه ای در آورد و برای بیشتر مسائل استفاده نمود.
در ادامه این مطلب، نمونه ای از کارایی های این روش را برای تحلیل صفحات خمشی که خودم برنامه نویسی کرده ام را آورده ام. این برنامه بدون توجه به شکل صفحه، فقط کافی است مختصات گره های مش بندی و شرایط تکیه گاهی را به آن داد تا بتواند سازه را تحلیل کند. لازم به ذکر است که این برنامه خود مش بندی را انجام نمیدهد.
 علیرغم اینکه این پروژه را مدتها قبل هم در وبلاگ انگلیسیم و هم در سایت ایرانسازه قرار داده بودم ولی با توجه درخواستی تعدادی از دوستان، مجدداً آنرا در اینجا هم قرار میدهدم. برای اجرای پروژه فایل mainpage5 را از داخل پوشه اجرا کنید (نرم افزار MATLAB برای اجرای این فایلها لازم است). سپس داده های ورودی را مطابق درخواست برنامه وارد کنید. لازم به ذکر است نتایج حاصل از این برنامه برای یک صفحه سوراخدار (به عنوان نمونه) با نتایج حاصل از تحلیل توسط نرم افزار معروف اجزای محدود ANSYS مقایسه گردید که نتایج بسیار رضایت بخش بودند. به امید اینکه این فایلها بتواند «راهنمایی» برای کسانی باشد که میخواهند پروژه ی این درس را انجام دهند یا بیشتر از میخواهند در زمینه اجزای محدود برنامه نویسی کنند. 
pass: www.arshadomran.blogspot.com
لینک فایل پی دی اف قبلی هم که گزارش کار و مقایسه نتایج با نتایج حاصل از تحلیل با نرم افزار ANSYS میباشد را میتوانید از اینجا دانلود کنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر